Tot 5% brandstofbesparing* vergeleken met vorige Ecopia-serie

Brandstof is verantwoordelijk een belangrijk deel van de kosten voor fleetowners, met een aandeel van 25 - 30% van de totale exploitatiekosten. Een laag brandstofverbruik en een hoog rendement zijn daarom noodzakelijk, vooral voor moderne, brandstofbewuste ‘langeafstand’ transportbedrijven.

Het antwoord van Bridgestone op de vragen van deze klanten is een compleet aanbod hoogwaardige en zuinige banden voor gestuurde, aangedreven en getrokken assen: ECOPIA H-STEER 001, ECOPIA H-DRIVE 001 and ECOPIA H-TRAILER 001. Samen kunnen deze banden een brandstofbesparing opleveren tot 5%*, vergeleken met de vorige generatie ECOPIA-banden.

Lagere rolweerstand...

Afhankelijk van de situatie en de rijomstandigheden, wordt 20 - 50% van het brandstofverbruik veroorzaakt door de rolweerstand. Deze brandstof wordt alleen maar gebruikt om de band aan het rollen te houden. Bridgestone heeft voor de nieuwe ECOPIA-serie een aanzienlijke lagere rolweerstand weten te realiseren dan bij eerdere generaties: onafhankelijke tests** hebben aangetoond dat de ECOPIA H-STEER 001 en ECOPIA H-DRIVE 001 een respectievelijk 18,9% en 26,5% lagere rolweerstand hebben dan de vorige ECOPIA-serie, wat zich vertaalt in een 4,4% lager brandstofverbruik.

Samen met de ECOPIA H-TRAILER 001 kan tot 5% brandstof worden bespaard bij het rijden op de snelweg met de combinatie van de ECOPIA H-STEER 001, de ECOPIA

H-DRIVE 001 en de ECOPIA H-TRAILER 001 ten opzichte van de vorige ECOPIA-serie.

.... zonder dat dit ten koste gaat van tractie, grip op een nat wegdek en levensduur

Om deze voordelen te bereiken heeft Bridgestone gebruik gemaakt van de gepatenteerde NanoPro-Tech™-compound, die de interne wrijving tussen de verschillende compound-elementen reduceert, waardoor er in de toplaag van de band tijdens het draaien minder energieverlies ontstaat. Dit lagere energieverlies resulteert in een lagere rolweerstand, maar zonder dat dit ten koste gaat van de andere prestaties van de band, zoals de tractie, de grip op een nat wegdek en de levensduur.

De rolweerstand is ook gereduceerd dankzij het gebruik van een nieuwe compound voor de wangen van de ECOPIA H-STEER 001 en ECOPIA H-TRAILER 001, terwijl het Low Energy Pattern van de ECOPIA H-DRIVE 001 een betere controle van de profielblokken mogelijk maakt, waardoor er minder vervorming optreedt. Omdat er minder vervorming optreedt, slijt het profiel minder en de daaruit volgende reductie van de opgenomen energie levert eveneens een bijdrage aan een lagere rolweerstand van de band.

“Dankzij de optimale synergie tussen rolweerstand, levensduur en duurzaamheid van het karkas zijn de nieuwe Bridgestone ECOPIA-banden het antwoord voor (inter)nationale fleetowners die niet alleen de brandstofkosten willen verlagen, maar ook hun bandengerelateerde kosten per kilometer”, aldus Harald Van Ooteghem, Senior Manager Marketing Planning, Commercial Business Unit, Bridgestone Europe.

De Bridgestone ECOPIA-serie staat voor een doorbraak voor wat betreft het verbeteren van de milieuprestaties door brandstof te besparen en de CO2-uitstoot te verlagen, zonder compromissen op het gebied van veiligheid of levensduur van de band.

ECOPIA H-STEER 001, ECOPIA H-DRIVE 001 en ECOPIA H-TRAILER 001 maken deel uit van het gebruikersvriendelijke, nieuwe benamingssysteem van Bridgestone: opgezet om de naam van een band transparanter en voor zichzelf sprekender te maken. Uit de naam blijken direct twee van de belangrijkste aspecten voor correct bandengebruik: het type wegdek (H voor highway - snelweg) en de as (Steer - gestuurd, Drive - aangedreven of Trailer - getrokken).

* Gebaseerd op TÜV SÜD-testresultaten en eigen tests, waarbij de ECOPIA H-STEER 001, ECOPIA H-DRIVE 001 en de ECOPIA H-TRAILER 001 werden vergeleken met de vorige Ecopia-serie (R249 Ecopia, M749 Ecopia en R109 Ecopia, in de maten 315/70R22.5 en 385/55R22.5). TÜV SÜD Automotive GmbH maakt deel uit van de hoog aangeschreven internationale technische service-organisatie TÜV SÜD Group

** Gebaseerd op TÜV SÜD testresultaten in de maat 315/70R22.5.

Related Tyres