De kracht van het loopvlakvernieuwingsconcept van Bridgestone is nadrukkelijk onderstreept nadat een van de meest gerespecteerde specialisten in Noord-Ierland heeft geopteerd als franchiser van het Bandag-merk.

ADCO Retreads in Portadown heeft na een overname door het management besloten het bedrijf verder te ontwikkelen in de vorm van een samenwerking met Bandag.

Het bedrijf heeft 30 jaar ervaring in de industrie en heeft besloten de stoute schoenen aan te trekken om te consolideren en groeien.

Volgens Terry Salter, ontwikkelingsmanager coverbanden bij Bridgestone, was een samenwerking in de markt met Bandag een duurzame oplossing voor de middellange en lange termijn.

Hij zei: “ADCO is erop gebrand het Bandag-merk te omarmen en zal daarom de website, voertuigen en borden rebranden.

We zijn verheugd een nieuwe samenwerking met het bedrijf te starten dat zal profiteren van de kracht van onze nationale propositie. Deze nieuwe aanwinst is tevens strategisch belangrijk voor ons, omdat er na een afwezigheid van 25 jaar weer een franchiser aanwezig zal zijn in Noord-Ierland.”

ADCO zal waarschijnlijk direct profiteren van de levering van coverbanden en karkasmanagement voor de wagenparkhandel van Bridgestone in Noord-Ierland, met name het Ulster Bus-contract.

Terry zei verder: “We zullen er alles aan doen de kwaliteitsstandaarden te behouden door toe te zeggen de Bandag 7400U-Shearografie te installeren. ADCO zal hierbij een cruciale rol spelen.

“We verwachten in eerste instantie per jaar 5.500 loopvlakvernieuwingen te kunnen halen met een groeiambitie naar 8.000 per jaar binnen de eerste franchisetermijn.”

Het gemak waarmee Bandag zorgt voor een regelmatige levering van karkassen werd ook gezien als een belangrijke factor voor ADCO, samen met de kracht van een Europees netwerk.

In 2007 nam Bridgestone Bandag Incorporated over, en vormde daarmee Bridgestone Bandag, LLC.

In april 2008 hebben de sales- en marketingteams van Bridgestone Bandag, LLC en de vrachtwagen- en busdivisie van het bandenbedrijf BSAM (Bridgestone Americas Inc.) hun krachten gebundeld om klanten van wagenparken en dealers totaaloplossingen voor banden te bieden als een enkel geïntegreerd pakket. De nieuwe groep staat bekend als Bridgestone Bandag Tire Solutions (BBTS).

Op dit moment is Bridgestone Bandag Tire Solutions (BBTS) onderdeel van Bridgestone Americas Tire Operations (BATO), waardoor de beide groepen hun klanten beter van dienst kunnen zijn door een uitgebreide oplossing voor bandenonderhoud aan te bieden in combinatie met een compleet assortiment nieuwe banden en loopvlakvernieuwingen voor vrachtwagens.

Related Tyres