Verbeterde rolweerstand en grip op nat wegdek

De ECOPIA H-TRAILER 001 levert uitstekende prestaties uitgedrukt in levensduur en duurzaamheid die sterk bijdraagt aan het verlagen van de kosten per kilometer voor wagenparken. De band combineert de superieure kwaliteiten op het gebied van duurzaamheid, slijtage, handling en loopvlakvernieuwing van zijn voorganger, de R109 Ecopia, waarnaast deze ook een aanzienlijk lagere rolweerstand en verbeterde grip en remwerking onder natte weersomstandigheden verschaft.

Door de integratie van de exclusieve Bridgestone NanoPro-Tech ™ compound die energieverlies beperkt, zorgt de ECOPIA H-TRAILER 001 voor een verbeterde rolweerstand - zonder afbreuk te doen aan andere prestaties, zoals tractie, grip op nat wegdek en levensduur. De band is voorzien van de 'Waved belt'-structuur met verbeterde stabiliteit en duurzaamheid die een zwaardere beladingsgraad en loopvlakvernieuwing mogelijk maken.

Lager brandstofverbruik

Onafhankelijke proeven op de weg* tonen aan dat de ECOPIA H-STEER 001 en ECOPIA H-DRIVE 001 18,9% en 26,5% lagere rolweerstand hebben dan de vorige ECOPIA serie, wat leidt tot 4,4% minder brandstofverbruik. De combinatie van de nieuwe ECOPIA H-TRAILER 001, samen met de ECOPIA H-STEER 001 en de ECOPIA H-DRIVE 001, kan tot wel 5% brandstofbesparing opleveren bij het rijden op de snelweg ten opzichte van de vorige ECOPIA sere. Dit is een belangrijk voordeel wanneer men bedenkt dat brandstof ongeveer 25% van de totale kosten in het lange-afstandsvervoer vertegenwoordigt.

"Dankzij een optimaal evenwicht tussen rolweerstand en levensduur zijn de nieuwe ECOPIA banden het antwoord voor wagenparkbeheerders die willen besparen op hun operationele kosten, zowel in de kosten voor brandstof als in het verlagen van de kosten per kilometer", aldus Harald Van Ooteghem, Senior Manager Marketing Planning, Commercial Business Unit, Bridgestone Europe.

Het ECOPIA assortiment

Ontworpen voor moderne, brandstofbewuste vrachtwagenparkbeheerders, leveren deze premium ECOPIA banden voor het lange-afstandsvervoer een drastische vermindering van de rolweerstand, het brandstofverbruik en de impact op het milieu, zonder daarbij concessies te doen aan prestaties en veiligheid. Het ECOPIA assortiment vertegenwoordigt een doorbraak in milieuprestaties door het brandstofbesparend effect en door de vermindering van CO2-uitstoot, zonder afbreuk te doen aan veiligheid of levensduur van de banden.

Bridgestone lanceert de nieuwe ECOPIA H-TRAILER 001 in april 2013 (maat 385/55 R22,5). Volgens het EU-bandenlabel heeft de band een B-label voor rolweerstand, een C-label voor grip op nat wegdek en een geluidswaarde van 73 dB.

* Tests uitgevoerd in juli 2011 door TÜV SÜD Automotive GmbH, onderdeel van de gerenommeerde internationale technische service-organisatie TÜV SÜD Groep.

Related Tyres