De nieuwe ECOPIA H-STEER 001 en ECOPIA H-DRIVE 001 (maat 315/70 R22.5), die in Europa werden geïntroduceerd op de Reifen internationale bandenbeurs 2012 in Essen, zijn de meest ecologische en zuinigste vrachtwagenbanden die Bridgestone ooit heeft ontwikkeld.

Deze twee premium ECOPIA-banden zijn speciaal ontworpen voor moderne, brandstofbewuste vrachtwagenparkbeheerders en bieden voor het langeafstandsvervoer een drastische vermindering van de rolweerstand, het brandstofverbruik en de impact op het milieu, zonder daarbij concessies te doen aan prestaties en veiligheid.

Voor de ECOPIA H-STEER 001 en ECOPIA H-DRIVE 001 is de exclusieve NanoPro-Tech™-compound van Bridgestone toegepast. Deze compound beperkt het energieverlies in de toplaag wanneer de band draait. Dit lagere energieverlies resulteert in een lagere rolweerstand, maar zonder dat dit ten koste gaat van de andere prestaties van de band, zoals de aandrijftractie, de grip op een nat wegdek en de levensduur.

Verlaagt brandstofverbruik met 4,4%

Onafhankelijke tests op de weg* hebben aangetoond dat de ECOPIA H-STEER 001 en ECOPIA H-DRIVE 001 een respectievelijk 18,9% en 26,5% lagere rolweerstand hebben dan de huidige ECOPIA-serie, wat zich vertaalt in een 4,4% lager brandstofverbruik. Brandstof vertegenwoordigt ongeveer 25% van de totale kosten van langeafstandsvervoer.

“Naast de goede onafhankelijke testresultaten is de feedback van klanten over de nieuwe ECOPIA-banden zeer positief”, aldus Harald Van Ooteghem, Senior Manager Marketing Planning, Commercial Business Unit, Bridgestone Europe.

In 2011 is Bridgestone begonnen met de levering van de ECOPIA H-STEER 001 en ECOPIA H-DRIVE 001-band aan een grote voertuigfabrikant en andere zullen in de loop van 2012 volgen. Bridgestone heeft ook een beperkt aantal banden verkocht aan een selectie klanten om feedback te verzamelen voor de officiële introductie van een breder aanbod van maten in 2013.

*Tests uitgevoerd in juli 2011 door TÜV SÜD Automotive GmbH, onderdeel van de hoog aangeschreven internationale technische service-organisatie TÜV SÜD Group.

Related Tyres