Als antwoord op de constante strijd van wagenparken om de prestaties te vergroten en de kosten te verlagen heeft Bridgestone Total Tyre Care ontwikkeld - een flexibel aanbod aanvullende vrachtwagenbandenprogramma's die erop zijn gericht klanten van wagenparken volledige gemoedsrust te bieden.

Total Tyre Care is bedoeld om klanten te helpen de kosten met betrekking tot banden te beperken door te zorgen voor een maximale levensduur van de banden van hun wagenpark. Het programma dekt daarom het meest complete aanbod bandenmanagementservices en is beschikbaar in twee aan de voorkeur aanpasbare contracten - de all-in vaste prijs/km Comfort4Fleet- en de on demand, gespecificeerde Flex4Fleet-benadering. Hierdoor kunnen wagenparkbeheerders de meest geschikte oplossing voor hun individuele behoeften kiezen.

“Total Tyre Care is ontwikkeld om ervoor te zorgen dat wagenparkbeheerders zich te kunnen concentreren op hun kernactiviteiten en te zorgen voor een onbezorgd beheer van banden, in de wetenschap dat Bridgestone de bandenkosten minimaliseert”, aldus Harald Van Ooteghem, Senior Manager Marketing Planning, Commercial Business Unit, Bridgestone Europe.

Total Tyre Care van Bridgestone is opgebouwd rond drie pijlers: Total Tyre Life, Total Tyre Services en Total Tyre Systems.

Total Tyre Life is gericht op een maximale levensduur van de banden waarbij de bandenkosten per kilometer gedurende de hele levensduur worden beperkt door het leveren van eersteklas nieuwe Bridgestone-banden en Bandag-coverbanden. Dat is de reden dat Bridgestone-karkassen – de oorsprong van meerdere levens – zijn ontworpen voor een lange levensduur en voor de duurzaamheid die nodig is voor loopvlakvernieuwing. Deze duurzaamheid wordt getoond in de nieuwe

R-STEER 001 en R-DRIVE 001-band van Bridgestone voor regionaal transport, geïntroduceerd in oktober 2012. Deze banden zijn robuust en veelzijdig, presteren uitstekend en hebben een lange levensduur onder de meest uiteenlopende gebruiksomstandigheden.

Bandag, wereldleider in voorgevulkaniseerde (pre-cured) loopvlakvernieuwingstechnologie, kan het maximale halen uit de karkassen van Bridgestone en vrachtwagenbanden een tweede leven geven tegen gemiddeld 30% lagere kosten dan een nieuwe band.

Total Tyre Services is het pakket dat ervoor zorgt dat de vrachtwagens van een wagenpark blijven draaien met maximale efficiency. Het systeem omvat alles wat een wagenpark nodig heeft, van bandeninspecties tot professioneel technisch advies over hoe banden in topconditie kunnen worden gehouden, voor een maximale levensduur van de band.

Deze bandenservices worden geleverd door Truck Point, het grootste onafhankelijke pan-Europese vrachtwagenbandennetwerk met meer dan 2.400 professionals in 29 landen. Hulp bij bandgerelateerde defecten is gegarandeerd door Service Europe, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. Het karkasmanagement wordt verzorgd door het Bandag-netwerk om het volledige potentieel van Bridgestone-vrachtwagenbanden optimaal te benutten.

Total Tyre Systems is de derde pijler van het programma en is ontwikkeld om wagenparkbeheerders op elke gewenst moment een duidelijk overzicht te geven van de staat van hun banden. De services worden ondersteund door krachtige tracking- en bewakingssystemen: de internetgebaseerde inspectietool T2i van Bridgestone die de bandenspanning, de staat en de profieldiepte van een band controleert; en het exclusieve Tyre Pressure Monitoring System (TPMS) van Bridgestone, een sensorbediend systeem dat realtime gegevens aanlevert voor meer veiligheid, een lager brandstofverbruik en een langere levensduur. Wagenparkbeheerders krijgen de beschikking over gedetailleerde rapporten zodat ze kosten kunnen besparen en de voertuigen minder vaak stil hoeven te staan.

Het Total Tyre Care-programma van Bridgestone wordt voor het eerst gepresenteerd op de IAA voor bedrijfswagens (hal 16, stand C01) in Hannover, Duitsland, van 20 t/m 27 september 2012.

Related Tyres