FAQs

Monteren

 • Kan ik FRT gemarkeerde banden monteren op de eerste gestuurde as?

  Bridgestone raadt u aan om "FRT" gemarkeerde banden uitsluitend op trailer of sleepassen te monteren en niet op aangedreven of gestuurde assen. ( zie ook p.12 van het databook voor meer informatie)

 • Moet ik echt winterbanden monteren?

  Of u nu opereert in extreme wintercondities of in mildere klimaten in Zuid Europa, de wintermaanden geven u verschillende uitdagingen. Daarom heeft Bridgestone een range premium winterbanden ontwikkeld die de continuiteit van uw business waarborgd in verschillende condities: van extreme temperaturen, regen of sneeuw en ijs. In sommige landen is het gebruik van winterbanden een verplichting, daarom adviseren wij u om de lokale wetgeving te raadplegen om zo immobilisaties en boetes te voorkomen. Klik hier voor een overzicht van de huidige wetgeving.

 • Hoeveel kan ik besparen met Bridgestone's Ecopia lage rolweerstand banden?

  Afhankelijk van het type voertuig en de rijomstandigheden is tussen de 20% en 50% van het brandstofverbruik het gevolg van de rolweerstand. Door het gebruik van de laatste technologieën in compoundopbouw en profielen genereren de Bridgestone Ecopia banden een significante verlaging van de rolweerstand, wat een brandstofbespraing kan opleveren van 5% (*). Wanneer u deze besparing doorrekend in uw gehele vloot, dan wegen de minimale extra kosten voor Ecopia banden niet op tegen de opbrengsten welke deze banden u bieden. Bezoek de Ecopia pagina's voor meer informatie en bereken hoeveel u kunt besparen. (*) gebasseerd op TÜV SÜD test resultaten en interne tests waarbij de ECOPIA H-STEER 001, ECOPIA H-DRIVE 001 en ECOPIA H-TRAILER zijn getest ten opzichte van de voorgaande Ecopia range ( R249 Ecopia, M749 Ecopia en de R109 Ecopia, in de maten 315/70R22,5 en 385/55R22,5)

 • Welke informatie vind ik op de zijwand van mijn band?

  U vind deze informatie hier.

 • Waarom investeren in Bridgestone Premium banden in plaats van budget banden?

  Omdat Bridgestone banden u een besparing gaan opleveren op lange termijn. Laat u niet misleiden door de zogenaamde "Low-Cost" banden. Bridgestone ontwikkelt hoogwaardige banden waar niet alleen veiligheid voorop staat, maar ook de totale kilometer kostprijs wordt geminimaliseerd. Met banden welke een uitstekende duurzaamheid en prestaties bieden, laag brandstof verbruik, uitstekend vernieuwbaar en natuurlijk maximale veiligheid. Beter voor uw chauffeurs, beter voor het milieu en beter voor uw business.

Onderhoud

 • Kan ik besparen door mijn banden te laten herprofileren?

  In veel gevallen kan het herprofileren van uw banden een goede optie zijn. Wanneer correct uitgevoerd, kan herprofileren een bandenleven aanzienlijk verlengen en daanaast het gewicht van de band en daarmee uw brandstofverbruik verlagen. Het is essentieel dat het herprofileren wordt uitgevoerd door een getrainde bandenspecialist, op banden met een minimale profieldiepte van 3 mm. Door onjuiste herprofilering van de band kan er schade aan het karkas ontstaan wat ertoe leidt dat deze onbruikbaar is voor vernieuwing. Let op: deels versleten banden mogen niet worden geherprofileerd

 • Hoe kan ik mijn banden beter onderhouden zodat deze langer meegaan?

  Naast het zorgen voor de correcte bandenspanning in uw band, zijn er nog een aantal tips welke u kunt gebruiken om de beste prestaties uit uw banden te halen. 1. Roteer uw banden. Het kruislings wisselen of roteren op velg kan onregelmatige slijtage verminderen en hiermee de levensduur vergroten. Klik hier voor simpele richtlijnen met maximale resultaten. 2. repareer beschadigingen zo snel mogelijk. Check uw banden regelmatig op insnijdingen en schades, en repareer deze voordat ze erger worden. Controleer ook op inrijdingen - spijkers of stenen welke in de profielbanen blijven steken, want deze schades kunnen de prestaties van uw banden en de inzetbaarheid van uw voertuigen enorm beinvloeden.

 • Hoe weet ik welke bandenspanning juist is voor mijn voertuig?

  Er zijn meerdere factoren welke de juiste bandenspanning voor uw banden bepalen. De beste plaats voor het vinden van de juiste bandenspanning is in het instructie/fabrikantenboek van uw voertuig. Echter de technische kenmerken van uw band, het type belading en de ondergrond bepalen mede de juiste bandenspanning. Let wel, het is de lucht in de band die het voertuig en de belading draagt, niet het karkas. Onderspanning veroorzaakt onregelmatige en verhoogde slijtage, frictie, rolweerstand en brandstofverbruik. Overspanning verlaagt de natuurlijke buiging van de band, wat schade aan de band of zelfs een blow out kan veroorzaken. Bij twijfel altijd uw bandenspecialist raadplegen.

 • Hoe vaak kan ik mijn banden laten vernieuwen?

  Samen met Bandag, biedt Bridgestone de meest geavanveerde vernieuwingstechnologie in de markt. Om het uiterste uit uw banden te halen is het echter zeer belangrijk om op uw karkassen te letten! De juiste bandenspanning, uw banden regelmatig roteren en beschadingingen snel repareren dragen bij aan een langere levensduur van uw band en verhogen de mogelijkheid tot het meerdere keren vernieuwen van uw karkassen. Natuurlijk spelen ook de conditie van het voertuig, werkzaamheden en rij condities een belangrijke rol bij de vernieuwbaarheid van uw banden. Wij raden u aan om de Bandag website te bezoeken voor meer informatie.

 • Wanneer moet ik mijn banden laten vervangen?

  Om de veiligheid van uw chauffeurs en andere weggebruikers te waarborgen, maar ook om de maximale prestaties uit uw banden te halen, is het belangrijk om tijdig uw banden of loopvlakken te vervangen. De meeste Europese landen hebben stricte wet en regelgeving op het gebied van minimale profieldiepte van banden. Echter voor een lage totale kilometerkostprijs, adviseert Bridgestone om uw banden te vernieuwen nog voordat zij de minimale profieldiepte hebben bereikt. Voor meer informatie bezoekt u de vernieuwings pagina's of bezoekt u de Bandag website.

 • Waarom is een correcte bandenspanning belangrijk?

  Er zijn meerdere redenen! De belangrijkste is de veiligheid van de chauffeur. Maar weet u ook dat banden welke op onderspanning rijden de oorzaak kunnen zijn van een verhoging van het brandstofverbruik en een verlaging van de levensduur van de band. Banden op onderspanning hebben een hogere rolweerstand en verbruiken daarom meer brandstof. Een verlaging van 10% in de bandenspanning kan al een verhoging in brandstofverbruik opleveren van 1,7%. Het zorgt ook voor slijtage aan de schouders van uw band. 20% onderspanning resulteert in een levensduur van slechts 75%. Samengevat, met de juiste bandenspanning spaart u uw banden, brandstof en misschien zelfs uw leven!

Regels en wetgeving

 • Hoe weet ik welke winterbanden verplichting er in welk land is?

  De verschillende winterbanden verplichtingen in Europa zijn vaak erg onduidelijk. Daarom heeft Bridgestone dit document opgesteld. Bridgestone raadt u aan om altijd winterbanden te gebruiken welke zijn aangepast aan uw specifieke rijomstandigheden. Of u nu in extreme winter condities of in een milder Zuid-Europees klimaat rijdt, de wintermaanden bieden altijd lastige uitdagingen. Voor de veiligheid van uw chauffeur raadt Bridgestone aan om tijdig uw banden te vervangen voor gebruik in kouder, natter en meer extreme condities.

 • Hoe lang is de garantieperiode van Bridgestone?

  Bridgestone staat volledig achter de kwaliteit van haar premium vrachtwagen- en busbanden. Daarom hebben alle Bridgestone banden een standaard garantieperiode van 5 jaar (vanaf datum van fabricage). Onze garantievoorwaarden dekken mogelijke defecten in materialen of fabricage welke zouden kunnne optreden gedurende de garantieperiode bij normaal gebruik. Neem contact op met uw Bridgestone vertegenwoordiger voor details over de garantievoorwaarden.

 • Welke informatie vind ik in het bandenlabel

  De nieuwe Europese wetgeving voor de bandelabelling, welke eind 2012 van kracht is gegaan, dient veiligheid te promoten en het vergroten van de aandacht voor een efficienter en milieuvriendelijk wegtransport in Europa. De labels onderscheiden 3 key areas van bandenprestaties: rolweerstand, remmen op nat wegdek en het geluidsniveau. Er zijn 7 levels voor brandstofefficiëntie en grip op nat wegdek: van A (beste) tot G (slechtste) en 3 klasse voor het geluidsniveau. Natuurlijk zijn er nog veel meer factoren die bandenprestaties beinvloeden. Informeer bij uw Bridgestone voor meer informatie, of klik hier.