De Ecopia doet het zeer goed op milieugebied en is de meest brandstofbesparende vrachtwagenband van Bridgestone. Samen met Bandag FuelTech® - vernieuwingsbanden helpt deze totaaloplossing voor banden besparingen van wagenparken te optimaliseren, terwijl een kleinere bandafdruk op de planeet wordt achtergelaten.

Zorg voor het milieu

Als bedrijf dat betrokken is bij mobiliteit werkt Bridgestone er hard aan de CO2-uitstoot terug te dringen en het ontzien van het milieu te bevorderen. De Bridgestone Group richt zich op een wereldwijde beperking van de CO2-uitstoot (gemeten per verkoopeenheid) veroorzaakt door inkoop, producten, logistiek, verkoop en herstel aan het einde van de levensduur met 35% (1) in 2020. Hierbij ligt de nadruk op het verlagen van de rolweerstand van banden.

Met trots introduceren we ons nieuwe topassortiment eersteklas vrachtwagenbanden voor gestuurde, aangedreven en getrokken assen voor snelwegtransport als bijdrage aan deze doelstellingen. Een doorbraak in milieuvriendelijke prestaties.


(1) Vergeleken met fiscale niveaus 2005


Brandstofbesparing

Tot 5%* brandstofbesparing vergeleken met de vorige Ecopia-serie.

Ontdek de volledig nieuwe ECOPIA H-STEER 001, ECOPIA H-DRIVE 001 en ECOPIA H-TRAILER 001, de meest efficiënte vrachtwagenbanden voor snelweggebruik van Bridgestone ooit. De rolweerstand van deze banden is spectaculair gedaald, hetgeen resulteert in een brandstofbesparing tot 5%* vergeleken met de vorige Ecopia-serie, zonder dat dit ten koste gaat van de levensduur. Daarnaast garanderen de uitstekende grip en remreactie onder natte weersomstandigheden een hoger veiligheidsniveau**.

De exclusieve NanoPro-Tech™-compound van Bridgestone brengt de interne wrijving tussen de verschillende elementen van de compound drastisch omlaag. Dit leidt tot een enorme afname van het energieverlies en daardoor een veel lagere rolweerstand. Dat leidt dan weer tot directe brandstofbesparing tot 5%*, zoals in uitgebreide tests naar voren is gekomen.


(*) Gebaseerd op TÜV SÜD-testresultaten en eigen tests, waarbij de ECOPIA H-STEER 001, de ECOPIA H-DRIVE 001 en de ECOPIA H-TRAILER 001 werden vergeleken met de vorige Ecopia-serie (respectievelijk de R249 Ecopia, M749 Ecopia en R109 Ecopia, in de maten 315/70 R 22.5 en 385/55 R 22.5).

(**) Gebaseerd op eigen tests, waarbij de ECOPIA H-STEER 001, de ECOPIA H-DRIVE 001 en de ECOPIA H-TRAILER 001 werden vergeleken met de vorige Ecopia-serie (respectievelijk de R249 Ecopia, M749 Ecopia en R109 Ecopia). Houd er rekening mee dat de werkelijke brandstofbesparing en veiligheid kunnen variëren, omdat deze sterk afhankelijk zijn van het gedrag van bestuurders.

Ecopia H002 performance

Lagere rolweerstand en langere levensduur.

De exclusieve NanoPro-Tech™-compound van Bridgestone brengt de interne wrijving tussen de verschillende elementen van de compound drastisch omlaag.

Dit beperkt het energieverlies in de toplaag wanneer de band draait. Minder energieverlies betekent een lagere rolweerstand, wat een lager brandstofverbruik betekent..

Robuust karkas voor een langere levensduur en een betere loopvlakvernieuwing.

De baanbrekende Waved Belt™-technologie bestaat uit een golfvormige strip van 9 stalen koorden. Deze is rond de omtrek gewikkeld om de eerste en tweede gordellaag te creëren. Dit zorgt voor minder stress en spanning aan de randen van de gordel en vergroot de stabiliteit en duurzaamheid van het karkas. Deze technologie zorgt voor een stabiel contactoppervlak tijdens de gehele levensduur van de band en beperkt daarmee groter worden van het karkas.

Verbeter uw brandstofverbruik met Bridgestone en Webfleet Solutions.
Meer info

Lagere rolweerstand en langere levensduur.

Het Low Energy Pattern van Bridgestone is speciaal ontworpen om de beweging van de profielblokken effectiever te regelen. Omdat er minder vervorming optreedt, slijt het profiel minder. De daaruit volgende reductie van de opgenomen energie levert eveneens een bijdrage aan een lagere rolweerstand van de band.