Tyre Talk: FAQ

Q. Zijn er omstandigheden waarbij er met Bridgestone DriveGuard-banden na een lek mogelijk geen 80 km kan worden verder gereden?
A.

De runflatmodus of de rijafstand bij lage bandenspanning worden onder andere beïnvloed door voertuigsnelheid, lading en manoeuvreren, de hoeveelheid spanningsverlies, de mate van beschadiging en de omgevingstemperatuur. Voor een maximale rijafstand in runflatmodus of bij lage bandenspanning: 

  • Minder snelheid zo veilig als redelijkerwijs mogelijk is. Rijd niet sneller dan 80 km/u.
  • Vermijd abrupt of agressief versnellen, remmen of nemen van bochten, zo veilig als redelijkerwijs mogelijk is, vermijd kuilen en andere gevaren op de weg.
  • Hogere voertuigladingen (zoals meer passagiers of goederen) en hogere omgevingstemperaturen verminderen de rijafstand van Bridgestone DriveGuard-banden in runflatmodus of bij lage bandenspanning.
  • Bij vertraagde activering van het TPMS (bijv. traag spanningsverlies), kan het zijn dat u al enkele kilometers in runflatmodus hebt gereden. Daarom bevelen we dan ook aan dat u zo snel mogelijk na de activering van het TPMS op zoek gaat naar een veilige en geschikte plek voor bandenreparatie.
TODO: Read less