Tyre Talk

Nieuwe Bridgestone Dueler AT 001 4x4 Band

De stoere off-road specialist die ook op asfalt niet teleurstelt

Dueler A/T 001

Bridgestone, 's werelds grootste fabrikant van banden en rubberproducten versterkt haar premium DUELER 4x4-gamma met de lancering van de Dueler A/T 001 - een stoere band voor elk terrein en elk seizoen, die geen compromisoplossing is voor rijden op verharde wegen. 

Ontworpen met Bridgestone's geavanceerde technologieën voor het loopvlak en rubbermengsels, voorziet de uitgebalanceerde Dueler A/T 001 de liefhebber van off-roadrijden van de nodige tractie om te gaan en staan waar men wil, op zand of modder, met toch een goede wegligging en controle op verharde wegen, in alle weersomstandigheden en het hele jaar door. 

"De Bridgestone DUELER-serie heeft op de 4x4-markt een sterke positie opgebouwd, zowel bij automobilisten als OEM-klanten", zegt Jerome Boulet, Directeur Product Marketing bij Bridgestone Europe NV/SA. "De nieuwe DUELER A/T 001 gaat deze reputatie nog versterken want deze band paart een grote off-road tractie met een uitstekende wegligging. De lichtere constructie zorgt verder ook voor een meer milieuvriendelijke band.

Off-roadtractie, controle op de natte weg 

De Dueler A/T 001 richt zich op 4x4-rijders in Europa die beroepshalve of voor hun hobby deeltijds off-road gaan. Ze gaan graag de vrije natuur in, maar doen over het algemeen meer kilometers op de verharde weg. Ze rijden typisch 4WD-voertuigen zoals een Land Rover Defender, Jeep Wrangler, Mercedes G-Wagen of Toyota Hilux. 

Bridgestone-ingenieurs hebben ervoor gezorgd dat de duurzaamheid en levensduur van de Dueler A/T 001 voldoet aan de eisen voor de band die ze vervangt, de Dueler A/T 694. Ze hebben ook de blokgeometrie van het loopvlak en samenstelling van het rubbermengsel geoptimaliseerd voor een nog betere tractie op elk terrein, inclusief sneeuw en modder.[i] 

Liefhebbers waarderen het aantrekkelijke blokpatroon en de zijwand die het gecertificeerde 3P-MSF (Three Peak Mountain Snow Flake) symbool draagt voor prestaties in elk seizoen. 

Op de weg bestaat er bij de bestuurders geen twijfel over dat dit een premium band van Bridgestone is. De wegligging is onmiddellijk en responsief, bochtenwerk is goed onder controle, en de rit is nog soepeler en stiller dan met de Dueler A/T 694. Het nieuwe loopvlakontwerp maakt het contactoppervlak sneller vrij en levert vertrouwenwekkende remprestaties op natte wegen. 

De Dueler A/T 001 zal vanaf januari 2017 geleidelijk de Dueler A/T 694 in heel Europa vervangen. Initieel is de band in 23 maten beschikbaar voor velgen van 15” tot 18", wat meer dan 50% van de Europese vraag naar 4x4 banden dekt. µ


[i] Vergelijking met zijn voorganger. Gebaseerd op interne tests uitgevoerd in december 2015/januari 2016 op de bandenmaat 265/70 R16.