Tyre Talk

De legende leeft voort

Het was in september vorig jaar dat Bridgestone voor het eerst zijn spannende project presenteerde om de nieuwste technologie in te zetten bij het maken van nieuwe banden voor de legendarische Jaguar XJ220. Eigenaren van deze klassieker onder de auto's keken al een aantal jaren uit naar de ontwikkeling van deze nieuwe band.

Vier maanden, 17 specificaties en honderden rondjes later werden de prototypes geproduceerd, geëvalueerd en getest. De uiteindelijke versie van de band krijgt nu niet alleen van de Bridgestone technici de nodige erkenning, maar ook van Justin Law; en niemand heeft meer met de XJ220 gereden dan hij. Dankzij zijn actieve deelname aan dit project werd het mogelijk dat de nieuwe band een betere wegligging en betere prestaties levert dan de originele banden die op de auto werden gemonteerd.

Justin verklaarde: "Het gaat niet alleen om bandenkennis, maar je moet ongeveer alles weten over de auto en wat voor rijgedrag je ervan verwacht. Ik ben een van de weinige mensen die het geluk hadden om gedurende de afgelopen 23 jaar regelmatig met deze auto te kunnen rijden. Daarbij heb ik er meer dan 100.000 mijl mee afgelegd.

"Maar je moet niet alleen op mijn mening afgaan," vervolgde hij, "met Bridgestone brachten we de ingenieurs en testrijders van 25 jaar geleden weer bij elkaar, wat een uitstekende garantie voor een goed resultaat was."

"Een project met zoveel spanning verdient het niet om geheim te worden gehouden," voegde Christophe De Valroger, Vice President Consumer OE bij Bridgestone Europe, eraan toe. “Autoliefhebbers van over de hele wereld erkennen de aantrekkingskracht van de Jaguar XJ220 en zijn geschiedenis, en daarom besloten we om het hele verhaal in een film te vertellen."

Deze vrijdag, 24  maart, om 11:00 uur CET, komen Justin, Don en het ontwikkelingsteam van Bridgestone samen met Andy Wallace, John Nielsen, Alastair Macqueen en Shinichi Watanabe om met Don's originele pre-productie-auto, chassisnummer 004, de ervaring opnieuw te beleven.

De Jaguar XJ220 kreeg eindelijk een nieuwe start; de legende leeft voort.
Hier krijgt u een voorproefje van wat gaat komen: https://youtu.be/YqCvls0oXjYVivian van Kaam:

Bridgestone Europe NV/SA, Netherlands branche
Marketing passenger car tyres Netherlands
Marketing motorcycle tyres Benelux
PR & Communication Benelux
Tel. direct: +32 2 719 06 87 - M: +31 (0) 622 45 95 39
@: vivian.vankaam@bridgestone.eu

LEWIS:
Tel: +31 (0) 40 235 4600
@: BridgestoneNL@teamlewis.com