Tyre Talk

Bridgestone terug op de piste met de audi fis wereldbeker alpineskiën

Sponsorovereenkomst verlengd ter ondersteuning van het gamma premium winterbanden

Bridgestone World Cup Ski

Bridgestone heeft haar contract met de Audi FIS wereldbeker alpineskiën verlengd voor de komende winterseizoenen. De grootste banden- en rubberfabrikant ter wereld zal 17 wereldbekerevenementen in 7 landen sponsoren tijdens het Europese seizoen 2016/2017. 

Het nieuwe seizoen van de wereldbeker ging op 22 en 23 oktober van start met de reuzenslalom voor vrouwen en mannen in Sölden, Oostenrijk. Tijdens de 17 wedstrijden zullen duizenden toeschouwers en miljoenen tv-kijkers in heel Europa de naam Bridgestone zien op de starthutten, poortvlaggen, rugnummers, panelen langs het parcours en bij de aankomstlijn.

Jake Rønsholt, Managing Director, Consumer Business Unit, Bridgestone Europe legt uit: "We hebben in de afgelopen seizoenen gezien dat dit partnerschap ons perfect ligt. De Audi FIS Ski wereldbeker alpineskiën is een topevenement en de ideale match voor Bridgestone's premium winterbanden. Bestuurders staan tijdens de winter voor dezelfde uitdagingen als deze topalpineskiërs: nood aan de best mogelijke controle, grip en veiligheid."

Veiligheidscampagne 

Het sponsoren van de Audi FIS wereldbeker alpineskiën is het winteronderdeel van Bridgestone's EU-campagne rond veiligheid en benadrukt de cruciale rol die banden spelen als het "enige veiligheidssysteem van uw auto dat effectief met het wegdek in aanraking komt." 

Tijd om over te schakelen op winterbanden!

De seizoenstart van de Audi FIS wereldbeker alpineskiën betekent ook dat het voor de Europese automobilisten tijd is om over te stappen op winterbanden. Steeds meer automobilisten beseffen dat winterbanden een betere remkracht, wegligging en veiligheid meebrengen in alle soorten winterse omstandigheden. Tests tonen aan dat zomerbanden op ijs en sneeuw meer dan twee keer de afstand van winterbanden nodig kunnen hebben om te stoppen! 


Bekijk het verschil tussen zomer- en winterbanden:
https://www.youtube.com/watch?v=j32vXbe-JBk

Kalender voor de Audi FIS wereldbeker alpineskiën:
http://data.fis-ski.com/alpine-skiing/calendar.htmlVivian van Kaam 
Bridgestone Europe NV/SA, Netherlands branche 
Marketing passenger car tyres Netherlands 
Marketing motorcycle tyres Benelux 
PR & Communication Netherlands 
Tel. direct: +32 2 719 06 87 - M: +31 (0) 622 45 95 39 
@: vivian.vankaam@bridgestone.euLEWIS 
Tel: +31 (0) 40 235 4600 
@: BridgestoneNL@teamlewis.com