Tyre Talk

Bridgestone banden met Run Flat-technologie als eerste montage op de nieuwste Lexus LS Sedan

Bridgestone Corporation (Bridgestone) heeft bekendgemaakt dat de TURANZA T005-banden met Run Flat-technologie (RFT) eerste montage zal zijn op de nieuwe Lexus LS sedan. Het voertuig viel afgelopen weken te bezichtigen op de North American International Auto Show 2017, in Detroit, Michigan.

De Bridgestone TURANZA T005 RFT-banden beschikken over een nieuw ontworpen versterkt zijwandrubber, waardoor het mogelijk is om dunnere zijwanden te gebruiken. Door deze verbetering wordt niet alleen geprofiteerd van de voordelen van Run Flat-technologie, maar wordt tevens bijgedragen aan het superieure rijcomfort dat mag worden verwacht van een Lexus. De montage van de TURANZA T005 RFT-band van Bridgestone draagt bij aan de precieze en enerverende besturing die de nieuwe Lexus LS biedt.

Bridgestone RFT-banden zijn gemaakt om tot 80 kilometer (50 mijl) veilig af te kunnen leggen bij een snelheid tot 80 kilometer (50 mijl) per uur in geval van lekrijden of als de band door een andere oorzaak geen druk meer heeft. Een extra voordeel is dat het totale gewicht van een voertuig kan worden verlaagd omdat een reservewiel niet meer nodig is. Run Flat-banden kunnen ook bijdragen aan het reduceren van het gebruik van grondstoffen, omdat het reservewiel, waarvan vaak geen gebruik wordt gemaakt, achterwege kan blijven.

Door het breed inzetten van RFT-banden, heeft Bridgestone als doel bij te dragen aan veilig en stabiel verkeer, en daarbij tegelijkertijd ook het milieu minder te belasten. 

Bandenprofiel: TURANZA T005 RFT
Bandenmaat: 245/45RF20 99Y, 275/40RF20 102Y

2017 Lexus LS Sedan

Turanza T005

Bridgestone heeft van Lexus officieel toestemming gekregen om de Lexus LS af te beelden in dit persbericht. Reproductie en/of herdistributie van deze afbeelding is ten strengste verboden.

Nieuw Ontworpen Versterkt Zijwandrubber

Reguliere banden dragen het gewicht van voertuigen door luchtdruk in de band. Dankzij het gebruik van dit versterkte zijwandrubber in de RFT-banden van Bridgestone, behouden de banden hun oorspronkelijk vorm, zelfs bij een volledig lege band, waardoor voertuigen nog gewoon door kunnen rijden met een lekke band. Het nieuw ontwikkelde, versterkte zijwandrubber in de TURANZA T005 RFT is voorzien van een moleculaire structuur die de kruisverbindingen van de polymeerketens beter bestand maakt tegen hoge temperaturen. Door deze structuur is het mogelijk de RFT-banden te voorzien van dunnere zijwanden, waardoor de bestuurder zal merken dat de auto stiller rijdt en meer comfort biedt. 

Sezione trasversale del pneumatico

Dwarsdoorsnede band

struttura molecolare dei fianchi rinforzati

Moleculaire structuur van het nieuwe, versterkte zijwandrubberVivian van Kaam:

Bridgestone Europe NV/SA, Netherlands branche
Marketing passenger car tyres Netherlands
Marketing motorcycle tyres Benelux
PR & Communication Benelux
Tel. direct: +32 2 719 06 87 - M: +31 (0) 622 45 95 39
@: vivian.vankaam@bridgestone.eu

LEWIS:
Tel: +31 (0) 40 235 4600
@: BridgestoneNL@teamlewis.com