Tyre Talk

Bridgestone-banden geselecteerd voor de eerste Maserati SUV

Maserati koos Bridgestone-banden voor de nieuwe Levante, de allereerste SUV van het luxemerk.

Maserati SUV

De all-wheel-drive SUV begon in mei 2016 van de band te lopen in de Mirafiori-fabriek bij Turijn, voorzien van Bridgestone Dueler H/P Sport banden in de maat 255/60 R18 108W. 

Bridgestone ontwikkelde de Dueler H/P Sport band speciaal voor de hedendaagse high-performance SUV's. Met een loopvlak naar het voorbeeld van het Potenza-sportbandpatroon geeft Bridgestone bestuurders een besturingscontrole op hoog niveau, goede controle op natte wegen en het rijcomfort dat ze van 's werelds meest luxueuze SUV-modellen mogen verwachten. De banden worden met 'MGT' gemarkeerd als bewijs van Maserati's goedkeuring voor eerste montage op hun voertuigen. 

Christophe de Valroger, Vice President Original Equipment, Bridgestone Europe merkt op: “Het is voor Bridgestone een eer om voor de stijlvolle nieuwe Maserati SUV Levante geselecteerd te worden. De Dueler H/P Sport is ontworpen voor een ultieme rijervaring op de weg en we denken dat chauffeurs dit ten volle zullen benutten.

Met het Levante-contract zet Bridgestone de historische relatie met Maserati verder, een verhaal dat begon met de innovatieve ontwikkeling van een 18" band met Run Flat-technologie (RFT) voor de Maserati Quattroporte V in de vroege jaren 2000.