Met Bridgestone banden verlegt u de grenzen van bandenprestaties

BANDENTECHNOLOGIEËN

Bridgestone landbouwbanden

HARMONISATIE VAN NORMEN

De European Tyre and Rim Technical Organisation (ETRTO) harmoniseert de technische normen voor banden en maakt de onderlinge uitwisselbaarheid ervan mogelijk. Tractorbanden hebben zich historisch gezien in hetzelfde tempo ontwikkeld als de nieuwe trekkergeneraties. Om meer laadvermogen en meer tractie te bieden, bestond de oplossing eerst in het vergroten van het bandenprofiel. Daarom zijn de series geleidelijk gediversifieerd van de 85-serie tot de extra grote series. Toen het echter niet meer mogelijk was de bandensectie verder te vergroten, maakten de IF- en VF-technologieën een groter draagvermogen, een betere tractie-efficiëntie en ook een betere bodemconservering mogelijk. Bij IF- en VF-banden neemt de voetafdruk niet in de breedte, maar in de lengte toe. Naast deze technische normen brengt elke bandenfabrikant zijn expertise in om de prestaties van de band te verbeteren op basis van exclusieve interne en externe bandencomponenten. Laten we eens kennismaken met alle bandentechnologieën die Bridgestone voorstelt om de grenzen van bandenprestaties te verleggen.

Technologieën voor trekkerbanden

VF Technologie van VT-TRACTOR
"Very High Flexion Tyre" (VF) is een luchtbandstructuur waarbij het karkas een grotere buigzaamheid heeft dan de overeenkomstige standaardband. Dit levert een hogere buigcapaciteit op dan die van de overeenkomstige standaardband, en vergroot dus de voetafdruk. Ook het draagvermogen neemt hierdoor tot 40% toe. Op het veld werkt de IF-band met een lagere bandenspanning, waardoor de bodem minder wordt verdicht en dus een grotere opbrengst wordt verkregen.
Voordelen van VF-bandentechnologie
Optie smalle velg (Narrow Rim Option) voor VT-TRACTOR-banden
De NRO-markering staat het gebruik toe van een smallere velgbreedte dan normaal is toegestaan volgens de ETRTO-normen voor IF- of VF-banden van dezelfde maat. Het voorkomt systematische verandering van velg ten gunste van VF-technologie. Bridgestone banden met NRO-markering hebben twee sets unieke markeringen op de zijwand, zoals te zien is op de foto.
NRO-markering op band

VT-COMBINE bandentechnologie

IF CFO en VF CFO op VT-COMBINE-oogstband
De combinatie van Bridgestone IF CFO voorbanden en Bridgestone VF CFO achterbanden biedt een hogere belasting in vergelijking met standaardbanden, of een lagere bandenspanning bij gelijke belasting. Bridgestone VT-COMBINE, Hoge belasting bij cyclisch veldwerk (CFO) betekent grote winst in productiviteit. VT-COMBINE-banden zijn ontworpen om hogere belastingen te dragen dan de equivalente standaardbanden. Met name cyclische veldwerkzaamheden maken cyclisch (herhaaldelijk) hogere belastingen mogelijk, wanneer het maaiplatform omhoog wordt gebracht, of wanneer de graantank vol is bijvoorbeeld, tot 86% lastbonus in bepaalde omstandigheden.
VT-COMBINE hoog draagvermogen

Superieure weerstand tegen slijtage en beschadiging

Superieure rubbersamenstelling voor alle Bridgestone-banden
Bridgestone landbouwbanden zijn gemaakt van een slijtvaste compound die plantaardige oliën bevat. Onze nieuwste compoundmix voor alle Bridgestone landbouwbanden is gedeeltelijk gemaakt van plantaardige oliën, ter vervanging van een deel van de olie op petroleumbasis. Deze nieuwe generatie rubbersamenstelling voor Bridgestone landbouwbanden biedt een nog betere weerstand tegen slijtage en beschadigingen dan Bridgestone's vorige generatie.
Beter bestand tegen slijtage en beschadiging

Hieltechnologie

S-lijn hiel ontwerp
Bridgestone's unieke en robuuste S-LINE hielprofiel garandeert duurzaamheid onder extreme omstandigheden met een grote buigzaamheid bij lagere druk om bodemverdichting te verminderen, maar ook hoge en voortdurend veranderende belastingen.
Grotere doorbuiging bij lage druk

Een dealer vinden

Een dealer zoeken door uw postcode of stad in te geven

Use my current location

Geen Resultaten

alt text