Blizzak Lm005-driveguard DriveGuard

Winter Auto / SUV / 4X4 Band
alt text
Drag to rotate this tyre 360-icon

Blizzak Lm005-driveguard DriveGuard

Winter Auto / SUV / 4X4 Band
De Blizzak LM005 DriveGuard is een nieuwe winterband die werd ontworpen voor sneeuw en natte omstandigheden. Deze spikeloze band is ideaal voor milde tot gematigde winterklimaten in Europa.
Drag to rotate this tyre 360-icon
  • Een van de beste winterbanden voor remmen en tractie op sneeuw 1
  • Bekroond met EU-labelklasse A voor zijn prestatie op natte wegen 1
  • DriveGuard Run-Flat-technologie verkrijgbaar in bepaalde maten 2
Lees meer Lees minder

Technische kenmerken & voordelen

Deze afbeelding toont hoe het loopvlakpatroon van de Blizzak LM005 DriveGuard deze winterband extra grip biedt op besneeuwde en natte wegen.

Aparte groeven in loopvlakpatroon

Grip en tractie in sneeuw verbeteren
Een van de beste methodes om grip te verkrijgen in de winter is een band kiezen met groeven die speciaal ontworpen zijn voor winterse omstandigheden. De groeven van de Blizzak LM005 DriveGuard zijn dieper en vervaardigd in een zigzagpatroon om water, smeltende sneeuw en sneeuw af te voeren van het bandoppervlak en zo extra grip te bieden op besneeuwde en natte wegen.
Deze afbeelding legt uit dat de Blizzak LM005 DriveGuard NanoPro-Tech™ gebruikt om zijn superieure grip op natte wegen te bereiken.

NanoPro-Tech™ in de compound

EU-labelklasse A behaald voor grip op nat wegdek
Onafhankelijke tests bekroonden de Blizzak LM005 DriveGuard met EU-labelklasse A – de hoogste labelklasse – voor zijn superieure prestaties op natte wegen. De band stopt sneller en heeft betere grip op de weg dankzij NanoPro-Tech™: een exclusieve Bridgestone-technologie die bijtende deeltjes en een silica coating bevat om de grip van de band op nat wegdek te verbeteren.*
Deze afbeelding legt uit dat de Blizzak LM005 DriveGuard twee verschillende soorten profielgroeven (2D en 3D) heeft om door lagen sneeuw en ijs te kunnen bijten.

Speciale profielgroeven verbeteren remafstand

Kortere remafstand op winterse wegen
Remmen is essentieel om veilig te rijden in de winter en banden met de juiste profielgroeven – kleine insnijdingen in het loopvlak – kunnen het verschil maken. Het loopvlak van de Blizzak LM005 DriveGuard bevat meervoudige 2D- en 3D-profielgroeven om het contact met de weg te verbeteren en door lagen sneeuw en ijs te kunnen bijten voor maximale controle.

Juridische kennisgeving

1 Tests uitgevoerd door TÜV SÜD op vraag van Bridgestone in oktober-november 2018 in het ATP-complex Papenburg (Duitsland) voor tests op droge en natte ondergrond, bij TÜV SÜD Product Service (Duitsland) voor geluids-, comfort- en laboratoriumtests en bij ARCTIC FALLS (Zweden) voor sneeuw- en ijstests, met VW Golf VII met bandenmaat 195/65 R15. Blizzak LM005 vergeleken met de prestaties van de belangrijkste concurrenten in hetzelfde segment: de Continental WinterContact TS860, de Michelin Alpin 6, de Goodyear UltraGrip 9 en de Pirelli Cinturato Winter. Bijlage verslag nr. [713139853-03].

2 Rij afstand na punctie van de band kan variëren naargelang gewicht van de auto, buitentemperatuur, en het moment dat de TPMS geactiveerd is.

Een dealer vinden

Een dealer zoeken door uw postcode of stad in te geven

Use my current location

Geen Resultaten

alt text