• Een splinternieuwe premium landbouwband speciaal ontworpen voor oogstmachines.
  • Zelfs bij lage bandenspanning biedt deze band een hoge belastbaarheid met een maximale bescherming van de bodem.
  • Zorgt voor een snelle, betrouwbare en efficiënte werking
  • Gepatenteerde technologieën verhogen de tractie en minimaliseren bodemverstoring.
  • Verkrijgbaar in verschillende maten voor een breed gamma aan oogstmachines.

Met de lancering van de nieuwe VT-COMBINE heeft Bridgestone, 's werelds grootste banden- en rubberfabrikant, zijn gamma high-performance, premium landbouwbanden uitgebreid. Speciaal ontworpen voor CFO-functionaliteit (Cyclic Field Operations) en met Improved Flexion (IF), heeft de VT-COMBINE 20% meer laadvermogen in vergelijking met conventionele standaardbanden (ETRTO-normen). Deze innovatieve, nieuwe band geeft landbouwers extra snelheid tijdens de CFO: 15 km/h in plaats van 10 km/h voor conventionele banden. Hierdoor verkrijgt men een betere tijdsbenutting tijdens deze kritische periode in de landbouwcyclus. Met een hoog laadvermogen, uitstekende tractie dankzij het nieuwe gepatenteerde ‘involute nokontwerp’, duurzaamheid, comfort en lagere bodemverdichting, helpt de VT-COMBINE landbouwers bij het verhogen van hun productiviteit, terwijl hun meest waardevolle bron, de vruchtbare bovengrond, beter beschermd wordt1.

Mark Sanders, General Manager Agricultural/Original Equipment and Replacement bij Bridgestone Europe, verklaart: “Tijdens de oogstperiode staan de landbouwers en loonwerkers onder de grootst mogelijke druk om hun werk snel en efficiënt te verrichten. Daarom zijn we erg enthousiast over de lancering van deze revolutionaire oogstmachine-band. Proefversies van de VT-COMBINE werden op drie continenten tijdens drie volle seizoenen getest. Dat leverde overweldigende, positieve reacties op. Door het hoge laadvermogen bij lagere bandenspanning en met een groter draagvlak - in lijn met de strikte IF CFO standaard - laat de Bridgestone VT-COMBINE landbouwers toe de bodemverdichting tot een minimum te reduceren en dit in een uiteenlopende reeks aan oogstomstandigheden. Dit zorgt voor een hogere opbrengst in de volgende jaren."

Hoog laadvermogen
De nieuwe Bridgestone VT-COMBINE werd speciaal ontwikkeld als antwoord op de uitdagingen van vandaag: het leveren van een uitstekende stabiliteit en tractie, zelfs op steil hellend terrein.3 Dankzij de IF-technologie kan de VT-COMBINE gebruikt worden met een lagere bandenspanning, wat de landbouwers een extra laadvermogen tot 55% geeft (IF CFO standaard).2 3

Uitstekende duurzaamheid
Door gebruik te maken van de meest geavanceerde materialen, patronen en bouwtechnieken - die werden ontworpen en ontwikkeld op het European Technical Centre van Bridgestone - worden VT-COMBINE banden gebouwd om lang mee te gaan. De versterkte karkasconstructie, een zeer flexibele zijwand en het gepatenteerde robuuste S-LINE profiel van de hiel dragen allemaal bij tot het leveren van de uitstekende duurzaamheid die nodig is om te blijven presteren onder hoge en voortdurend veranderende ladingen. Bovendien elimineert de 6- gordelconstructie van de band de noodzaak van een stalen gordel, wat zorgt voor een uitstekende impactabsorptie, goede weerstand tegen lekke banden en zijn ze eenvoudige herstelbaar.

Indrukwekkende tractie
De stabiele en betrouwbare tractie van de VT-COMBINE op uiteenlopende terreinen maakt het oogsten makkelijker1, zelfs op moeilijk terrein en onder moeilijke weersomstandigheden. Het gepatenteerde, nieuwe ‘involute nokontwerp’ minimaliseert de bodemverstoring en zorgt voor een goede tractie. Dit betekent dat de Bridgestone VT-COMBINE net zo goed thuis is op oneffen oppervlakken dan op hellende vlakken of onder natte omstandigheden.

Lage bodemverdichting
Het verhogen van de productiviteit vandaag heeft alleen zin als het de opbrengsten van morgen beschermt. VT-COMBINE is ontworpen om haar contactoppervlak bij lage spanning te maximaliseren om zo de bodemverstoring zoveel mogelijk te beperken en de bodemvruchtbaarheid voor toekomstige seizoenen te beschermen.

Comfort en veelzijdigheid
Het innovatieve profiel en karkasconstructie van de Bridgestone VT-Combine zijn geoptimaliseerd voor het rijcomfort voor de bestuurder en de veiligheid, op verschillende oogstmachines. De flexibele zijwand van de band, bijvoorbeeld, absorbeert schokken terwijl de lange nokken een vlotte rit garanderen, zelfs op de weg, zonder te veel trillingen of geluidsoverlast.

De VT-COMBINE werd ontworpen voor maaidorsers, maar is ook erg geschikt voor een verschillende oogstmachines, inclusief hakselaars, aardappel- en bietenrooiers. De VT-Combine is momenteel beschikbaar in 11 maten.

Bodemverzorging door Bridgestone
Met de “improved flexion" (IF) constructie en geavanceerd loopvlakontwerp is de VT-COMBINE de nieuwste premium landbouwband, ontwikkeld volgens Bridgestone's principe van bodemverzorging. Het label “Soilcare by Bridgestone” is synoniem voor banden die landbouwers helpen bij het verhogen van hun productiviteit op een duurzame manier en is uiting van Bridgestone's streven om het juiste evenwicht te vinden tussen het stimuleren van landbouw-efficiëntie en het beschermen van het milieu.

Bridgestone: een wereldleider in landbouwbanden
Bridgestone speelt al decennia lang een leidende rol in kwaliteit en innovatie bij landbouwbanden. In de eerste plaats door een sterke aanwezigheid van het legendarische Firestone-merk in de Europese landbouw en nu met de lancering van een nieuwe reeks premiumbanden van Bridgestone. De lancering van de VT-COMBINE voor oogstmachines is het vervolg op het in 2014 gelanceerde topmodel, de VT-TRACTOR trekkerband. Bridgestone is een vertrouwde en betrouwbare partner voor zowel de landbouwers als hun loonwerkers, en is vast besloten hen te helpen om meer uit de natuur te halen, zowel vandaag... als morgen.In vergelijking met conventionele standaardbanden op de door Bridgestone aanbevolen bandenspanning (bijvoorbeeld 900/60R32 conventionele technologie vs IF900/60R32 CFO VT-COMBINE).

In vergelijking met conventionele standaardbanden, gebruikt met de door Bridgestone aanbevolen bandenspanning (bijvoorbeeld 900/60R32 conventionele technologie vs IF900/60R32 CFO VT-COMBINE) geeft dit een laadvermogen van 13.175 kg aan cyclische werksnelheid op het veld.

De CFO extra belasting is niet toegelaten tijdens het werken op hellingen met meer dan 11° (20%).Vivian van Kaam:

Bridgestone Europe NV/SA, Netherlands branche
Marketing passenger car tyres Netherlands
Marketing motorcycle tyres Benelux
PR & Communication Benelux
Tel. direct: +32 2 719 06 87 - M: +31 (0) 622 45 95 39
@: vivian.vankaam@bridgestone.eu

LEWIS:
Tel: +31 (0) 40 235 4600
@: BridgestoneNL@teamlewis.com