VT-TRACTOR - design features

Voor technische data klik op de link

Belangrijkste voordelen

Het speciale VF-karkas en de hielconstructie laten een grotere vervorming van de band toe waardoor een lagere bandenspanning nodig is. 

VT-Tractor heeft laten zien een 26% grotere voetdruk te hebben in vergelijking met andere producten.

Lagere bandenspanning betekent dat VF-banden een grotere voetdruk achterlaten wat resulteert in minder bodemverdichting.

Door bodemverdichting worden de gaten in de grond kleiner waardoor lucht en water moeilijker door de aarde stromen. Te weinig zuurstof in de grond is de voornaamste oorzaak die maakt dat planten worden belemmerd in het groeien.

Dankzij de grotere voetdruk van VF is er meer contact met de grond waardoor de tractie beter is. Testen hebben uitgewezen dat het met de Bridgestone VT-Tractor mogelijk is om tot 0.9 hectare meer grond per dag te bewerken dan met andere premium producten. 

Bovendien wordt tijd bespaard doordat de bandenspanning niet veranderd hoeft te worden om veilig van een lage snelheid op het land naar een hoge snelheid op de weg te switchen.

Betere tractie betekent ook minder brandstofconsumptie per hectare. 

Tests hebben uitgewezen dat men met de Bridgestone VT-TRACTOR tot 36 liter per dag oftewel 500€ per 500 hectare bespaart in vergelijking met andere premium producten.

VT-TRACTOR - een echt Europees product

De Bridgestone VT-TRACTOR is ontwikkeld in ons Europees Technisch Centrum (TCE) in de buurt van Rome en wordt exclusief geproduceerd in onze gespecialiseerde fabriek in Puente San Miguel (Spanje)

Ontwikkeld in het Europees Technisch Centrum

Het TCE speelt een leidende rol in materiaalonderzoek, bandontwerp, de productie van prototypes en allerlei vormen van indoor testing. Binnen een complex van 32 hectaren staat zo'n 17.000 m² aan ontwerp- en ontwikkelingsfaciliteiten. In 2010 is het TCE uitgebreid met nieuwe indoor faciliteiten en zijn de fysische en chemische laboratoria voorzien van geavanceerde apparatuur. 

De testmogelijkheden van het TCE zijn verder uitgebreid door de introductie van een ton met 3 meter doorsnede, die het mogelijk maakt om alle verschillende maten binnen te valideren voordat ze aan het land worden blootgesteld. Meer dan 200 banden werden getest ter bevestiging van de prestatie van de VT-TRACTOR (indoor, outdoor en land)

De 500 ingenieurs, scheikundigen, technici en het ondersteunend personeel van het TCE hebben 3 algemene rollen: 

  • Ontwerp en ontwikkeling van banden voor passagiersvoertuigen, bestelwagens, vrachtwagens, bussen en landbouwvoertuigen om zo aan de eisen van onze klanten te kunnen voldoen;
  • Ontwerp van de processen en apparaten voor de zes Bridgestone fabrieken in Europa;
  • Kwaliteitssystemen om te kunnen voldoen aan de ISO-9000, QS-9000 en ISO-14000 eisen.
European Product Puente San Miguel Front

Geproduceerd in Puente San Miguel

De fabriek heeft zo'n 400 mensen, inclusief kantoor- en magazijnpersoneel, in dienst op een gebied van bijna 100.000 m². Als enige producent van de VT-tractor band is Puente San Miguel afgelopen jaar begonnen met de productie om zo de introductie van het product op de Europese markt in 2014 mogelijk te maken.

 European Product Puente San Miguel Top