Bridgestone zal voor het eerst in Europa zowel banden als rubberproducten van zijn industriële afdeling aan de klant voorstellen in een gecombineerd productaanbod. De inhoud en de inrichting van de Bridgestone-stand, die meer dan 200 m² beslaat, weerspiegelen dat doel. Bridgestone wil op deze vakbeurs niet alleen zijn producten tonen, maar klanten ook bijstaan met advies en hen verschillende hoogwaardige rubberproducten van dezelfde leverancier aanbieden. 

Total Tyre Care 

De stand van Bridgestone opent met het aantrekkelijke Total Tyre Care-concept voor klanten van de OTR-afdeling (Off-The-Road). In dat concept worden hoogwaardige bandenproducten, deskundig advies en aangepaste systemen, diensten en gereedschappen gebundeld die de kilometerkostprijs van banden voor wagenparkbeheerders aanzienlijk drukken. 

Op Bauma zullen deskundigen van Bridgestone klaarstaan om het Total Tyre Care-programma toe te lichten en de voordelen ervan te demonstreren. Een geanimeerd model van een bouwwerf laat zien hoe de draadloze sensorsystemen van Bridgestone worden gebruikt om de bandenspanning en de staat van de banden te controleren. 

Het indrukwekkende OTR-aanbod van Bridgestone wordt in de stand onder meer vertegenwoordigd door de volgende banden: 

  • de nieuwe VHS2-kraanband (V-steel, Highway Service), die werd ontworpen met het oog op een zware belasting bij hoge snelheden; 
  • de VLT-grondverzetband (V-steel, L-traction), in een nieuwe grootte die specifiek werd ontwikkeld voor de Volvo A60H, ’s werelds grootste knikdumper; 
  • de V-Tread BMT van Rösler (Duitsland), een hoogwaardige coverband die een duidelijke meerwaarde kan betekenen voor klanten van het Total Tyre Care-programma van Bridgestone.
De absolute blikvanger in de stand is de gigantische VRPS-dumperband van Bridgestone, de grootste band ter wereld. Bezoekers die er een foto van willen maken als aandenken, kunnen maar beter voorzichtig zijn: de band is meer dan 4 meter hoog en weegt wel 5 ton! 

Industriële producten van Bridgestone 

Een groot deel van de stand is gewijd aan de afdeling industriële producten voor de mijnbouw en de bouwsector van Bridgestone, met onder meer transportbandsystemen, rupsbanden, hydraulische slangen en trillingsdempende rubberen steunen voor zowel motoren als bestuurderscabines. 

Bauma is ’s werelds grootste vakbeurs voor bouwmachines, machines voor bouwmaterialen, mijnbouwmachines, bouwvoertuigen en gereedschappen. De beurs vindt elke drie jaar plaats op de terreinen van de Neue Messe in München, Duitsland. De laatste editie in 2013 trok meer dan 535 000 bezoekers uit meer dan 200 landen. 

Contact 

Vivian van Kaam 
Bridgestone Belux NV/SA 
Marketing passenger car tyres 
Netherlands 
Marketing motorcycle tyres Benelux 
PR & Communication Netherlands 

Tel. direct: +32 2 719 06 87 
@: vivian.vankaam@bridgestone.eu 

Thérèse van Bellinghen 
LEWIS Tel.: +32 (0)3 304 36 30 
@: bridgestone@teamlewis.com 


Bridgestone stelt geïntegreerd aanbod banden en industriële producten voor op Bauma 2016