Tyre Talk

Tokio Parijs Meesterwerken

Twee Franse nationale musea, het Musée d'Orsay en het Musée de l'Orangerie organiseren samen met de Ishibashi stichting de “Tokio-Parijs Meesterwerken van de de Ishibashi stichting uit de verzameling van het Bridgestone Museum voor Schone Kunsten in Tokio” in het Musée de l'Orangerie, Parijs, van 5 april tot en met 21 augustus 2017.

De verzameling van de Ishibashi Stichting omvat 2600 werken en is één van 's werelds mooiste collecties van impressionistische en moderne kunst. De 76 schilderijen die in Parijs tentoongesteld worden zijn zelden eerder in Europa te zien geweest en betreffen onder andere werken van Monet, Renoir, Cézanne, Picasso en Pollock, evenals de Japanse abstracte kunstenaar Kazuo Shiraga..”

Paolo Ferrari, CEO en Voorzitter van Bridgestone EMEA, zegt hierover: “Het is voor Bridgestone een eer geassocieerd te worden met de Parijse tentoonstelling van de verzameling van de Ishibashi Stichting. Europa en Japan zijn in de afgelopen decennia steeds dichter naar elkaar toe gegroeid, wat grote wederzijdse voordelen meebracht. Deze prachtige tentoonstelling schetst de historische wortels van onze gedeelde cultuur en de kracht van de kunst om mensen bij elkaar te brengen.”

De Ishibashi Stichting werd in 1956 in Tokyo opgericht door Shojiro Ishibashi, de stichter van de Bridgestone Tire Co. Ltd (nu Bridgestone Corporation). Ishibashi had een passie voor kunst, in het bijzonder Europese impressionistische werken, die hij in de jaren 1930 begon te verzamelen. In de loop der jaren verzamelden drie generaties van de familie Ishibashi een van de mooiste collecties van hedendaagse en moderne kunst van westerse en Japanse kunstenaars. In 1952 opende Ishibashi het Bridgestone Museum voor Schone Kunsten in het centrum van Tokyo om de collectie te huisvesten en deze voor het publiek toegankelijk te maken. Het Bridgestone Museum voor Schone Kunsten van de Ishibashi Stichtingis nu gesloten voor renovatie. De heropening van het museum is voorlopig gepland voor de herfst van 2019.Vivian van Kaam:

Bridgestone Europe NV/SA, Netherlands branche
Marketing passenger car tyres Netherlands
Marketing motorcycle tyres Benelux
PR & Communication Benelux
Tel. direct: +32 2 719 06 87 - M: +31 (0) 622 45 95 39
@: vivian.vankaam@bridgestone.eu

LEWIS:
Tel: +31 (0) 40 235 4600
@: BridgestoneNL@teamlewis.com