Tyre Talk

Bridgestone EXAMATION verkozen tot "Tire Manufacturing Innovation of the Year 2017"

Een onafhankelijke jury van 27 topexperts uit de bandenindustrie heeft Bridgestone's nieuwe bandenassemblagesysteem ‘EXAMATION’ bij de Tire Technology International Awards for Innovation and Excellence 2017 uitgeroepen tot "innovatie van het jaar op het gebied van bandenproductie", een duidelijke bevestiging van Bridgestone's continue investeringen in R&D.

tire technology awards 2017

Dit werd op 15 februari aangekondigd tijdens een galaceremonie op de Tire Technology Expo in Hannover in Duitsland. Emilio Tiberio, hoofd R&D, Bridgestone EMEA-regio, nam de prijs namens de Bridgestone Corporation in ontvangst. Hij zei: "We zijn erg trots dat het EXAMATION bandassemblagesysteem met deze prestigieuze prijs werd onderscheiden. Wij geloven dat de toepassing van onze ICT-technologie en AI in onze productiesystemen grote voordelen met zich mee zal brengen en ons zal helpen bij het bereiken van ons doel om "de samenleving superieure kwaliteit te bieden".

De jury prees Bridgestone's succes bij de inzet van kunstmatige intelligentie in een bandenfabriek. De eerste toepassing ervan, in 2016 in de Hikone-fabriek in Japan, bleek zo succesvol dat al snel werd besloten om EXAMATION op grotere schaal te implementeren. Het werd daarna geïmplementeerd in de Tatabanya-fabriek in Hongarije en in de nieuwe fabriek in Rusland.

Shunichi Yamazaki uit Japan, voorzitter van het Intelligent Vehicle Research Institute en één van de juryleden, merkte op: "In Japan heeft een generatie van hoogopgeleide technische werknemers de pensioenleeftijd bereikt. Het volledig overbrengen van de vaardigheden van deze zeer technische werknemers op jongere collega's kan erg moeilijk zijn. Het door Bridgestone voorgestelde systeem is een nuttig alternatief, dat menselijke fouten voorkomt en de efficiëntie en de kwaliteit van de productie verbetert. Hoogwaardige gegevens worden op niet minder dan 480 punten door sensoren gemeten, en de controle wordt in real time automatisch door kunstmatige intelligentie doorgevoerd, zodat een band in optimale omstandigheden geassembleerd kan worden. Het ligt in de lijn der verwachting dat deze vorm van intelligente technologie een baanbrekend systeem in elke verwerkende industrie zal worden."

Graham Heeps, redacteur van Tire Technology International Magazine en voorzitter van de jury, verklaarde verder in een reactie op het toekennen van de prijs: "Het gebruik van kunstmatige intelligentie en geavanceerde gegevensanalyse zullen in de komende tien jaar een belangrijke trend vormen in veel verwerkende industrieën. Bridgestone's innovatieve EXAMATION-systeem is het bewijs dat de bandenindustrie tot de spits in de productietechnologie behoort."

Het is de 6e keer dat Bridgestone een Tire Technology Award heeft gewonnen sinds het programma in 2008 werd ingevoerd. In het inaugurele jaar en in 2016 won Bridgestone de Tire Manufacturer of the Year prijs, in 2012 gevolgd door Technology-prijzen voor haar Contact Area Information Sensing Technology (CAIS) en in 2013 voor haar ologic-technologie voor een verminderde rolweerstand, en eveneens in 2013 de Environmental Achievement of the Year prijs voor

Emilio Tiberio, hoofd R&D, Bridgestone EMEA, neemt de "Tire Manufacturing Innovation of the Year" prijs in ontvangst in naam van het bedrijf.


 
Vivian van Kaam:

Bridgestone Europe NV/SA, Netherlands branche
Marketing passenger car tyres Netherlands
Marketing motorcycle tyres Benelux
PR & Communication Benelux
Tel. direct: +32 2 719 06 87 - M: +31 (0) 622 45 95 39
@: vivian.vankaam@bridgestone.eu

LEWIS:
Tel: +31 (0) 40 235 4600
@: BridgestoneNL@teamlewis.com